S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 27 Sep 2022, 15:35

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2021, 11:48 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
S55AL napisal/-a:
Podobna postajca v kit varjanti za okoli 65e dostavljeno z škatlico. Je pa veliko popraševanje tako da traja nekaj časa da pride.

QRP Labs QCX mini: http://shop.qrp-labs.com/kits/qcxmini

73 de S55AL


ni ravno enaka še manj pa ista postaja. Tale je večinoma samo za cw.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2021, 14:56 
Odsoten

Pridružen: 20 Jan 2021, 07:26
Prispevkov: 6
peterv/s59dkr napisal/-a:
Vladko napisal/-a:
Pozdravljeni

...
...
lp
Vladko - S51GE


ta teden jih naročim pri reicheltu. Je pa ta lcd drag kot žafran-cca 20€ po kosu.
Če bo kdo še rabil tiskanine, jih bom imel jaz viška. Sem pa naročil obe Lcd varijanti tiskanega vezja, ker za Oled še ni 3d ohišja.

S51PV


Jaz sem Oled naročil preko aliexpresa za 2,34$.
Če se ne motim, zaradi cene tudi avtor omenja tovrstno nabavo.

Hvala za reichelt :-)


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2021, 19:20 
Odsoten

Pridružen: 18 Apr 2013, 12:57
Prispevkov: 15
Kraj: Trbovlje
Jaz bi bil interesent za tiskanine .
Še imaš?

lp

lado


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Apr 2021, 09:46 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
Vladko napisal/-a:
peterv/s59dkr napisal/-a:
Vladko napisal/-a:
Pozdravljeni

...
...
lp
Vladko - S51GE


ta teden jih naročim pri reicheltu. Je pa ta lcd drag kot žafran-cca 20€ po kosu.
Če bo kdo še rabil tiskanine, jih bom imel jaz viška. Sem pa naročil obe Lcd varijanti tiskanega vezja, ker za Oled še ni 3d ohišja.

S51PV


Jaz sem Oled naročil preko aliexpresa za 2,34$.
Če se ne motim, zaradi cene tudi avtor omenja tovrstno nabavo.

Hvala za reichelt :-)


Prišel tudi displej danes iz reichelta poleg toroidov (miniaturni). Sedaj še Rf plato sestavim čez praznike če bom našel 0,4mm žico. Ostalo mi je celo ratalo nabrat.
Problemi do sedaj?
Avrji niso hoteli sodelovat pri programiranju, Oznaka avrja 328 P, 328 pu. Na koncu je pri enem od 6 celo uspelo. Nisem še ugotovil v čem je fora, sem pa opazil da pri čipu, ki sem ga lahko sprogramiral je gorela ledica L (port13) na arduinu ki je služil kot isp programator. Pri ostalih ni gorela.
si5351 je dobavljiv šele jeseni-jaz sem ga pobasal iz kitajskega modula, ki sem ga imel pri nekem drugem projektu.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Apr 2021, 17:28 
Odsoten

Pridružen: 22 Dec 2020, 16:23
Prispevkov: 3
peterv/s59dkr napisal/-a:
S55AL napisal/-a:
Podobna postajca v kit varjanti za okoli 65e dostavljeno z škatlico. Je pa veliko popraševanje tako da traja nekaj časa da pride.

QRP Labs QCX mini: http://shop.qrp-labs.com/kits/qcxmini

73 de S55AL


ni ravno enaka še manj pa ista postaja. Tale je večinoma samo za cw.


V začetnih verzijah uSDX postaj so pretvarjali QCX postajce v te. Zreven QCX mini dobiš ploščo s pomočjo katere lahko pretvoriš postajo,da sprejema oziroma oddaja na SSB, ni pa multiband.

_________________
73 Aljaž de S55AL


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Apr 2021, 17:30 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2001, 01:00
Prispevkov: 145
peterv/s59dkr napisal/-a:
si5351 je dobavljiv šele jeseni-jaz sem ga pobasal iz kitajskega modula, ki sem ga imel pri nekem drugem projektu.


Jaz jih imam nekaj na zalogi. Pošlji mi ZS za podrobnosti.

73 de Jure


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Apr 2021, 12:39 
Odsoten

Pridružen: 20 Jan 2021, 07:26
Prispevkov: 6
S50LA napisal/-a:
Jaz bi bil interesent za tiskanine .
Še imaš?

lp

lado



Zdravo

Z zamudo, imam, še potrebuješ?
Pošlji podrobnosti na ZS.


lp,
Vladko


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2021, 20:11 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
sestavil, skuril izhodnega.
nekje imam nek kiks, postaja deluje na 10Mhz in nad 10 normalno.
pod 10 pa se mi dogaja, da imam na izhodu dvojno frekvenco, nekje tudi trojno- zato mi je pokurilo izhodnega.
se je kdo s tem srečal?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 08:37 
Odsoten

Pridružen: 16 Dec 2004, 18:06
Prispevkov: 126
Kako dvojno, trojno frekvenco? Zelo izražene harmonske? Ali samo dvojne oz. trojne?
A imaš prave filtre na pravih mestih? Releji pravilno preklapljajo, rx dela?
Filtre pravilno sestavljene?
Jaz sem imel na eni nogici tca slab stik pa mi en band ni delal...
Malo več napiši o problemu
73 janko s57l


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 10:48 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2001, 01:00
Prispevkov: 145
Izhodni tranzistorji crknejo, če imaš slab izhodni filter - bodisi, da imaš na relejih slab stik, ali kakšen element na napačnem mestu.

Sprejemnik ti pa dela OK, ali tudi to ne?

Jaz sem imel v rokah 3 postaje, vse so delovale takoj, potem je biloi treba edino uglasiti izhodne filtre na najvišjo izh. moč.

73 de Jure, S52CQ


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 10:50 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
sprejemnik se mi zdi, da dela ok. sem testiral samo na ft8 frekvencah, tam je slišati ok, nisem pa delal primerjave z nekim drugim sprejemnikom če res sprejemnik na pravem bandu.

S52CQ napisal/-a:
Izhodni tranzistorji crknejo, če imaš slab izhodni filter - bodisi, da imaš na relejih slab stik, ali kakšen element na napačnem mestu.

Sprejemnik ti pa dela OK, ali tudi to ne?

Jaz sem imel v rokah 3 postaje, vse so delovale takoj, potem je biloi treba edino uglasiti izhodne filtre na najvišjo izh. moč.

73 de Jure, S52CQ


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 10:53 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2001, 01:00
Prispevkov: 145
Hja, dobro bi bilo, da bi primerjal sprejem z nekim drugim sprejemnikom, za katerega veš, da dela OK. Potem boš hitro videl, ali imaš kje dušenje signala ali ne. Če dušenja signala ne bo, potem je težava v izhodnem filtru. Najbolje bi bilo, da bi jih pomeril, potem boš takoj videl kaj se dogaja.

73 de Jure


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 11:12 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
na 1hhz mi daje na izhodu 2, na 2 mi daje 4, na 3 mi daje 9, na 4 mi daje 8, na 5 mi daje 15, na 7 mi daje 14, na 8 mi daje 24, na 9 mi daje 18. na 10 mi daje 10 in nad 10 mi povsod dela na isti frekvenci kot mora. Izhoden mi je crknil ko sem bil priklopljen na dummyload na 7Mhz. Takrat še nisem vedel da mi daje na izhod 14, zato predvidevam da je bil razlog belega dima tukaj. na 14 Mhz že potem, ko je bil izhoden tr skurjen, sem uspel postajo celo umerit in ko sem šel gledat kako stabilna frekvenca je po ostalih bandih sem odkril ta problem.


s57l napisal/-a:
Kako dvojno, trojno frekvenco? Zelo izražene harmonske? Ali samo dvojne oz. trojne?
A imaš prave filtre na pravih mestih? Releji pravilno preklapljajo, rx dela?
Filtre pravilno sestavljene?
Jaz sem imel na eni nogici tca slab stik pa mi en band ni delal...
Malo več napiši o problemu
73 janko s57l


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2021, 23:23 
Odsoten

Pridružen: 16 Dec 2004, 18:06
Prispevkov: 126
Hm...
Predpostavljam da imaš 8band izhodni pcb. In katero verzijo software?
A so pravi filtri izbrani v software? So sigurno nalotani na pravih mestih?
A releji pravilno preklapljajo?
Kako veš, na kateri frekvenci dela? Kako pa izgleda spektralno?
Imaš diagnostiko vklopljeno v software? Ko postajo vžgeš, a ti pokaže kak error?
Izhodni filtri so razred-e, to pomeni da so zelo ostro ošpičeni na točno določeno frekvenco in točno določeno napajalno napetost. Delujejo izključno na bandu, za katerega so narejeni, to pa pomeni da žal nimaš kaj delat na 2, 3, 4, 6, 8, 9 mhz, ampak samo na radioamaterskih bandih. Izven bandov ne delajo in zelo hitro skuriš tranzistor.
Jaz sem sestavil filtre po navodilih in so bili malo pod bandi, ampak so pravilno delovali, in sicer z več kot 40db potisnjeno drugo harmonsko frekvenco. Ker imajo filtri dodan poseben nihajni krog za drugi harmonik, je ob pravilni gradnji preprosto nemogoče, da bi delovali na dvojni frekvenci.
Ali imaš napačen program, ki ti izbira napačne filtre, ali imaš filtre na napačnih mestih nalotane ali pa imaš problem s tca čipom oz. njegovo komunikacijo s procesorjem?
Povej še kaj več
73 janko s57l


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2021, 20:01 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:02
Prispevkov: 16
Kraj: vrhnika
s57l napisal/-a:
Hm...
Predpostavljam da imaš 8band izhodni pcb. In katero verzijo software? 1,02r
A so pravi filtri izbrani v software? So sigurno nalotani na pravih mestih? Da
A releji pravilno preklapljajo? Preklaplajo, če pravilno pa ne vem
Kako veš, na kateri frekvenci dela? Kako pa izgleda spektralno? Frekvenc meter na osciloskopu. Spektralno ne vem, mi je crknil spektralc (napajalna dcdc plata)
Imaš diagnostiko vklopljeno v software? Ko postajo vžgeš, a ti pokaže kak error? vklopljeno, ne pokaže.
Izhodni filtri so razred-e, to pomeni da so zelo ostro ošpičeni na točno določeno frekvenco in točno določeno napajalno napetost. Delujejo izključno na bandu, za katerega so narejeni, to pa pomeni da žal nimaš kaj delat na 2, 3, 4, 6, 8, 9 mhz, ampak samo na radioamaterskih bandih. Izven bandov ne delajo in zelo hitro skuriš tranzistor. Probol umerjat na 40m bandu, našel sem bel dim in potem eksperimentiral kaj dela in ne dela brez izhodnega tranzistorja.
Jaz sem sestavil filtre po navodilih in so bili malo pod bandi, ampak so pravilno delovali, in sicer z več kot 40db potisnjeno drugo harmonsko frekvenco. Ker imajo filtri dodan poseben nihajni krog za drugi harmonik, je ob pravilni gradnji preprosto nemogoče, da bi delovali na dvojni frekvenci. Zgleda da je mogoče, vsaj pri meni :)
Ali imaš napačen program, ki ti izbira napačne filtre, ali imaš filtre na napačnih mestih nalotane ali pa imaš problem s tca čipom oz. njegovo komunikacijo s procesorjem? To preverim kako?
Povej še kaj več
73 janko s57l


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group