S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 10 Dec 2018, 16:08

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2018, 09:29 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Okt 2002, 12:17
Prispevkov: 13
Kraj: Volčja Draga - JN65UV
Zanima me sledeče...če ker k je bl v elektroniki noter ...jaz nisem elektronik in sem bl v stilu "nisam ginekolog al mogu da malo pogledam"..

imam rotator Yaesu G-800S in nedavno sem prišel do rotator controlerja GS-232B (arudino nano?! ) ki naj bi z Yaesu rotorji bil združljiv oz je narejn tudi (mini din) . Controler ima USB proključek za na PC ter mini din konektor za na rotator preko katerega se z ustreznim softwarom rotator krmili .Yaesu rotatorji imajo zadaj na nazdni strani komandne plošče mini din prilključek za 232kontorolo -vendar moj rotator ki je strejši oz ta model G800S tega konektorja nima (G-800,G-800SDX,G-450 ,G100SDX etc imajo-slika spodaj je od G-800sdx) Serija G-800S pa tega nima......zanima me če je mogoče ter kako ta controler priklopiti na rotator G-800S ....mogoče dograditi da bi bil recimo kot G-800SDX....oz. kako uredit ustrezno vezavo mini din priključek ali vgraditi in povezati direktno v ohišju komande rotorja..G-800S..hvala za vsak info.....če je kdo kej podobnega že v preteklosti delal....

TNX za infote in smernice....


73


Priponke:
c.jpg [75.51 KiB]
Še ni prenešeno
f.jpg [99.65 KiB]
Še ni prenešeno
Komentar datoteke: GS-232b
a.jpg
a.jpg [ 10.15 KiB | Videno 438 krat ]

_________________
73 de S55G Mitja

Da ne smeš jmet duzga več ku 2 lehe....su malo fotule!
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2018, 17:47 
Odsoten

Pridružen: 02 Sep 2004, 21:04
Prispevkov: 373
Kraj: Hotavlje JN76BC
Ojla,
brez predelave same komandne plošče je tole za G-800s rotator ne uporabno.

Na spodnji povezavi boš dobil praktično vse podatke, ki jih rabiš za predelavo:
https://remoteqth.com/remote-multi-rotator-control.php

Potrebuješ dodatno vezje z releji ali transistorji katerega priključiš čez tipke na komandi rotatorja. Tudi potencijometer ( napetost )mora na ta ardoino ploščo.

Nekaj je napisano tudi ve tej temi:

viewtopic.php?f=7&t=16613

Zvone


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group