Hvala, Maks. Velika zasluga za mojo uspešno aktivacijo APRS iz avtomobila gre tudi Borutu, S52ZO, ki mi je preprogramiral PIC in stestiral GPS modul, za katerega sem se bal da je izpustil dušo in šel v elektronska nebesa (nazaj na Japonsko

). Na srečo temu ni bilo tako in mi sedaj uspešno služi v trackerju. Na prvem trackerju, mi je cca 10 sekund po vključitvi in uspešnem startanju PIC skurilo zener diodo in zbrisalo PIC. Malo sumim na pokvarjeno komponento ali na kakšen stik, ki ga kljub pregledu pod povečevalom pred priključitvijo nisem opazil. Razočaranje je bilo seveda veliko

. Pokvarjen element sem zamenjal, hkrati pa sem tudi montiral podnožje za GPS modul in sedaj mi tracker na moje veliko veselje deluje.
Ker sem imel na zalogi še eno ploščico za APRS tracker sem se lotil izdelave še enega trackerja, ki mi je začel delovati takoj ob vključitvi brez kakršnihkoli problemov. GPS modul je tudi na tej ploščici na podnožju, zaradi montaže v "black box" sem zaradi lažje dostopnosti montiral drugačno DIP stikalo in pokončen RS232 DB9 konektor. Vse povezave so realizirane s konektorji, ki zagotavljajo sigurne povezave, brez bojazni pred slabimi stiki ali zamenjano polarizacijo.
Slika druge ploščice APRS trackerja:
73, Miloš S57D