V reprezentanco (ZRS) Slovenije so se uvrstili trije tekmovalci in sicer Simon KOLMAN – S58ATS (S59DHP), Leon KOSEM – S58ALO (S59DHP) ter Žiga BATIČ (S53AAN). Potovali smo z osebnim vozilom. Na poti ni bilo težav. Organizator je imel malo problemov z označbami, ki so peljale do zbirališča.
Na sestanku sem predlagal, da v bodoče lahko reprezentanco ene države lahko zastopajo le trije predstavniki (tekmovalci), kajti do sedaj je bila praksa, da so lahko reprezentance pošiljale po dve ekipi, ki pa sta se obe štele za uvrstitev in se mi to ne zdi pošteno. Prav tako sem predlagal, da se v bodoče naredijo dve kategoriji in sicer od 9 – 12 let ter od 12 – 15 let, tako bi še bolj popestrili zanimanje med mladimi za to panogo in posledično tudi za radioamaterstvo.
Predlog je padel na plodna tla, kajti glavni za ARDF I. regiona in nekatere ostale reprezentance so povedale, da razmišljajo podobno. Tako smo se dogovorili, da to prenesemo na svoje menagerje in bodo oni to potrdili meseca septembra na skupnem sestanku na poljskem, kjer bo potekalo evropsko prvenstvo za starejše. Ko bo to potrjeno lahko tudi v Sloveniji kandidiramo za organizatorja mladinskega evropskega prvenstva.
Rezultati iz našega prvega evropskega prvenstva so naslednji :
08. – 11.06.2007 HORMERSDORF - NEMČIJA
8. MLADINSKO EVROPSKO PRVENSTVO
144 MHz Rezultat ekipno SLOVENIJA 8.mesto
3.5 MHz Rezultat ekipno SLOVENIJA 10.mesto
Kolman Simon 16. mesto 144 MHz 25. mesto 3.5 MHz
Batič Žiga 27. mesto 144 MHz 29. mesto 3.5 MHz
Kosem Leon Brez uvrstitve 35. mesto 3.5 MHz
To so prvi mejniki za mlade slovenske tekmovalce. Upam, da jim bo v dodaten zagon ter še večjo popestritev v tej panogi. Posledično tudi v radioamaterstvu in v šolah glede tehničnega usmerjanja. Naslednje leto pa nas pričakujejo v Moldovi.
73 S52CO Jani