S50LEA
http://forum.hamradio.si/

V spomin Francu Rojsu S53GB
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=13&t=19230
Stran 1 od 1

Avtor:  s51no [ 14 Jul 2017, 10:36 ]
Naslov prispevka:  V spomin Francu Rojsu S53GB

Pred nekaj dnevi je po težki bolezni v svojem 74. letu mirno in za večno zaspal radioamater Franc Rojs S53GB (ex YU3GB). Bil je dolgoletni član Radiokluba Maribor S59ABC.

Radioamater operator je postal že v rosnih gimnazijskih letih. Že leta 1959 je bil sovoditelj radioamaterskega tečaja za operatorje 3. klase na Tehniški srednji šoli Maribor. Po treh mesecih vztrajnega vadenja telegrafije nam je z Francovo potrpežljivostjo pri ročnem tipkanju telegrafije z navadnim tasterjem uspelo opraviti operatorski izpit nas 5 tečajnikov, ki smo svoje prve KV zveze naredili na šolski postaji YU3DDE.

Kot radioamaterja je predvsem zanimala elektronika in njej se je posvečal tako po radioamaterski kot profesionalni strani. Bil je tudi amaterski glasbenik, v raznih ansamblih (naprimer Combo L) je igral solo kitaro s svojim lastnostročno izdelanim ojačevalcem na elektronke. Kasneje je bil tudi serviser elektronike pri mariborskih rock ansamblih. Spominjam se zvokov njegove kitare z mladinskih plesov, ko je njegov ansambel igral znano instrumentalno skladbo Apache takrat popularnih The Shadows. https://www.youtube.com/watch?v=QhIs1k8yuPU

Dokler mu je zdravje dopuščalo, je ob naših klubskih sredah obiskoval tudi radioklub. Zelo rad se je spuščal v razne strokovne debate. Redno si je izposojal radioklubsko tujo revijsko literaturo in bil do zadnjega dne na tekočem v napredku elektronike.

Franci, ohranili te bomo v lepem spominu in počivaj v miru. Tvoji prijatelji iz Radiokluba Maribor S59ABC

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/