S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S53AAN na predstavitvi Civilne zaščite občine Ajdovščina
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=13&t=19107
Stran 1 od 1

Avtor:  s58g [ 31 Maj 2017, 23:39 ]
Naslov prispevka:  S53AAN na predstavitvi Civilne zaščite občine Ajdovščina

Civilna zaščita občine Ajdovščina vsako leto pripravi zanimivo predstavitev delovanja enot in društev, ki delujejo v njenem okviru. Predstavitev se imenuje »Igrajmo se za varnost«. Predstavitev je namenjena predvsem nižjim razredom osnovnih šol občine Ajdovščina. Tovrstna predstavitev ima dvojni pomen: opozoriti otroke na potencijalne nevarnosti na njim nazoren način ter kako se pred nevarnostmi zavarovati, oz. kako poteka reševanje, če do njih pride.

Sodelujejo:
POLICIJA s kakim specialnim vozilom in motorji.
GASILCI, ki otrokom razkažejo vozila. Šolarji pa potem tudi tekmujejo z brizganjem z ročnimi brizgalkami.
RDEČI KRIŽ prikaže kako poteka oživljanje ter uporabo defibrilatorja….
GORSKA REŠEVALNA SLUŽBA pripravi predstavitev reševanja po vrvi, tako da vleče otroke po vrvi z ene strani reke na drugo stran.
JAMARJI, ki ravno tako otroke primerno zaščitene dvigajo in spuščajo s kakih visokih objektov….
Sodeluje tudi KINOLOŠKO DRUŠTVO z reševalnimi psi, ki so za otroke seveda še posebej zanimivi.
Poteka ŠOLA VARNE VOŽNJE S KOLESI…..
Sodelujemo tudi RADIOAMATERJI s prikazom naše tehnike in pomena za delovanje v situacijah, če morda pride do izpada vsakodnevnih komunikacij. Zanimivo pri tem je, da je največja gužva okrog mize z napisom: ALI ZNAŠ NATIPKATI SVOJE IME V MORSEJEVI ABECEDI? Kjer se otroci s pomočjo tabele morsejevih znakov trudijo s pritiskanjem na taster. :D

Vsako leto je na programu kaka osrednja točka. Letos bo to reševanje in zdravstvena oskrba jadralnega padalca, ki je nesrečno pristal na drevesu, na težko prehodnem območju.

Predstavitev bo potekala v petek, 2. 6. od 8,00 h do cca. 13,00 h.

Sodelovali bomo torej tudi radioamaterji s tem, da bomo obenem malo preizkusili našo tehniko. V ta namen bomo občasno z našim klubskim znakom S53AAN pozivali na kratkem valu: na 3.605 Khz, oz. če bo ta že zaprt na: 7.135 (+,- QRM). Občasno se bomo javljali tudi preko DMR omrežja v grupo 293 ter v Echolink konferenco Slovenija. Prosimo, da nam odgovorite na klic, v kolikor imate v tem času možnost in čas. Dobrodošla tudi APRS sporočila na S53AAN-6 ter preko Winlinka na s53aan@winlink.org, na katera vam bomo odgovorili in s tem potrdili sprejem.

V upanju, da se torej slišimo, vas lepo pozdravljamo!

Damijan, S58G

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/