S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S50V/4O8A ex S51CM, YU3CM, YU6CM SK
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=13&t=17780
Stran 1 od 1

Avtor:  s50a [ 03 Mar 2016, 13:49 ]
Naslov prispevka:  S50V/4O8A ex S51CM, YU3CM, YU6CM SK

Po nenadni bolezni je preminil naš dolgoletni član in prijatelj Boško Djurica S50V. Mnogi starejši radioamaterji se ga bodo spomnili še iz 60. let prejšnjega stoletja, ko je bil gonilna sila v študentskem radioklubu YU3CNO v Ljubljani.
Po rodu Črnogorec je bil licenciran kot YU6CM in prve zveze je naredil še kot najstnik v Kotorju. Po študiju v Ljubljani je živel na Ptuju in bil zelo aktiven v tamkajšnjem radioklubu, kjer je vodil tečaje in pomagal pri ustanavljanju klubskih sekcij.
Takoj v začetku sedemdesetih let je postal tudi član tedanjega YU DX Kluba in bil sprva menažer za diplome potem pa dolga leta sekretar kluba in voditelj rednega tedenskega skeda. Zato je bil med jugoslovanskimi radioamaterji med najbolj poznanimi operatorji. Bil je tudi eden od promotorjev zelo priljubljenega tekmovanja Pohorje memorial.
Po prihodu v Ljubljano se je za nekaj časa zaposlil na ZRS kot laboratorijski tehnik nato pa po odhodu v pokoj potoval med Ljubljano in Kotorjem, kjer se je aktiviral kot 4O8A.
V Slovenia contest clubu je bil reden sponzor za eno od tekmovalnih plaket EUHFC in bil vedno pripravljen za kakršnokoli delo ali pomoč.
Težko je napisati vse, kar se je v njegovi bogati karieri dogajalo, vendar ga bomo ohranili v večnem spominu, kot smo ga vsi klicali "čarli majk".

Počivaj v miru prijatelj!

Tine Brajnik, S50A

Avtor:  s53v [ 03 Mar 2016, 20:08 ]
Naslov prispevka:  Re: S50V/4O8A ex S51CM, YU3CM, YU6CM SK

Legende žal odhajajo.

http://www.zivljenjsko-kozmicna.net/bosko/?lang=sl

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/