RK LESCE - S59UAR organizira tečaj za uporabo zvez ZARE

Radioamaterski dogodki, prireditve, predavanja, izleti, kaj je novega, zanimivi linki in še in še...

Moderatorji: S57D, s55o

RK LESCE - S59UAR organizira tečaj za uporabo zvez ZARE

OdgovorNapisal/-a s52kt » 09 Okt 2012, 16:48

NOVO: datum in ura sta določena in sicer v petek 26.10.2012 ob 18h v Lescah.... več si preberite na naši spletni strani...

Pozdravljeni,
Radioklub Lesce - S59UAR organizira pod okriljem Izobraževalnega centra ZiR na Igu enodnevni tečaj za uporabo zvez ZARE... kdor želi, se nam lahko pridruži!
Več si preberite na naši spletni strani http://www.s59uar.si/

73 Cveto - S52KT
ex YU3APO, ex YZ3APO, ex YT3KT
s52kt

Kraj: Bled

Re: RK LESCE - S59UAR organizira tečaj za uporabo zvez ZARE

OdgovorNapisal/-a S50DX » 10 Okt 2012, 19:11

Oprosti ker sprašujem... Ni mi jasno kaj imata istem ZARE in radioamaterji skupnega?! :-?
Boš radioamaterjem podelil značke za gasilsko specialnost uporabnika radijskih postaj?! :roll:
Kaj jim to koristi? Če delaš za gasilce, je pa napačen forum...
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PODXS 070 # 173 - EPC # 0066
Uporabniški avatar
S50DX

Kraj: Prevalje

OdgovorNapisal/-a s55o » 11 Okt 2012, 07:36

Pozdravljen Alex!

Da ne gremo pregloboko. Nekaj naših dolžnosti kot radioamaterji je sodelovanje v okviru kodeksa ARON. Pri tem je pač treba upoštevati, da klubi in posamezniki sodelujejo z CZ na različnih ravneh, saj je to glavna vez za nekatere klube tako glede finančnega kot tudi človeškega povezovanja profesionalcev in radioamaterjev glede reševanja življenj in imovine. Pri temu je treba imeti v mislih, da ko se rešujejo te zadeve, več znanja kot ga imamo, boljše lahko v določenem trenutku odreagiramo in uporaba ter poznavanje postopkov in naprav, ki jih uporabljajo ZARE uporabniki je za radioamaterje (vsaj tiste, ki sodelujejo npr v štabu CZ kot povezovalni člen), nujna, da zadeva funkcionira. Iz izkušenj se namreč ve, da tako gasilci, kot ostali profi uporabniki (seveda so izjeme) premalo poznajo specifiko delovanja radijskih zvez in delujejo bolj ali manj le kot uporabniki, kar je pa v kriznih razmerah premalo za delovanje radijskih zvez. In tu lahko kot "strokovnjaki" na tem področju vskočijo radioamaterji, ki to znanje imajo.

Tudi na podlagi ZVNDN smo radioamaterji vpeti v sistem sil za zaščito in reševanje in na podlagi tega zakona lahko pridobivamo sredstva za našo dejavnost (delež dohodnine) torej sodelovanje na lokalni in državni ravni pripomore tudi k boljšemu vrednotenju dela radioamaterjev, da si lahko priborijo določen del sredstev za svoje delovanje v občinskih in drugih proračunih in na podlagi tega olajšajo oziroma omogočijo svoj obstoj.

Mislim, da pri reševanju tega lahko samo pozdravimo dejstvo, da posamezniki dajo svoj čas in se izobražujejo, če bo slučajno (upam, da ne bo!) potreba po tem.

Upam, da sem dovolj dobro razložil! Lep pozdrav in uspešen tečaj!

Boštjan S55O
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a S56WZM » 11 Okt 2012, 11:01

Pozdrav,

se pridružujem Boštjanovem mnenju in pozdravljam takšne aktivnosti!

Cveto, koliko imate še prostih mest?

73 de S56WZM
S56WZM

Kraj: Trbovlje CITY - JN76MD

OdgovorNapisal/-a s52kt » 11 Okt 2012, 12:14

Boštjan hvala....

S56WZM, si dobrodošel, ti se kar prijavi in mi pošlji zahtevane podatke... (kaj vse rabim, preberi na naši spletni strani http://www.s59uar.si/ )

73 Cveto - S52KT
s52kt

OdgovorNapisal/-a s52kt » 16 Okt 2012, 21:03

Pozdravljeni,
z včerajšnim dnem se je zaključil vpis v tečaj. Zanimanje je bilo veliko, dokončno prijavljenih pa je 40 radioamaterk in radioamaterjev iz vseh koncev Slovenije...
Hvala vsem prijavljenim, se vidimo v petek 26.10. med 17 in 18 uro v Lescah. Naj ponovim, v primeru, da bi kdo potreboval pomoč kje nas najde, bomo QAP na jeseniški petici....

73 de Cveto - S52KT
s52kt

OdgovorNapisal/-a s52on » 27 Okt 2012, 10:53

Hvala predavatelju Robiju – S55RS in Cveto tebi za lepo pripravljen seminar !

V imenu ekipe iz Mozirja - S51DSW
Miro
s52on

Kraj: SPODNJE KRASE

OdgovorNapisal/-a s52kt » 28 Okt 2012, 11:14

Tako, pa je stvar za nami. Najlepša hvala vsem udeležencem, bilo nas je štirideset iz vseh koncev Slovenije. Hvala tudi vsem za osebne zahvale in pohvale, posebna hvala pa velja tebi Miro - S52ON, za javno pohvalo.... Zahvali se pridružuje tudi predavatelj Robi - S55RS

73 de Cveto - S52KT
s52kt

OdgovorNapisal/-a s52kt » 13 Nov 2012, 13:16

Še enkrat se oglašam na to temo. Danes sem prejel potrdila za udeležbo na tečaju, udeležencem jih bom v naslednjih dneh poslal po pošti, kot je bilo dogovorjeno. Ko sem jih pregledal, sem ugotovil, da se je malce vmešal seveda tudi tiskarski škrat, zato bo nekaj potrdil malce zakasnilo. Vsi, udeleženci, ki ste izrazili željo, da bi dobili power-point predstavitev, ki jo je uporabljal predavatelj Robi, mi prosim še enkrat sporočite...

73 de Cveto - S52KT

PS.: na naši spletni strani http://www.s59uar.si/ sem prilepil tudi nekaj slikic
s52kt

Vrni se na Novice in Dogodki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov