S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Vabilo na Google Summer of Code
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=12&t=9364
Stran 1 od 1

Avtor:  S56WMW [ 05 Apr 2010, 12:45 ]
Naslov prispevka:  Vabilo na Google Summer of Code

wlan ljubljana omrežje vabi zainteresirane študente in študentke, da se prijavijo s svojo idejo poletnega prispevka k odprtokodnem projektu na Google Summer of Code.

Nekaj naših idej smo objavili na koncu tega seznama (med Define a common node database schema in Interconnect node databases with augmented reality platforms), ampak veselimo se tudi vaših idej, kako bi lahko prispevali k wlan ljubljana omrežju ali odprtim brezžičnim omrežjem v splošnem.

Rok oddaje prijave je 9. april, pohitite! Za morebitna vprašanja je na voljo poštni seznam.

Google Summer of Code je Googlov projekt kjer ponujajo študentom in študentkam iz celega sveta plačilo $5000 za poletno delo na katerem od izbranih odprtokodnih projektov s čimer spodbujajo njihov razvoj. Letos kot mentor sodeluje tudi wlan ljubljana omrežje v okviru nemškega Freifunk projekta brezžičnih omrežij.

V wlan ljubljana omrežju se z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, a z inovativnim pristopom in medsebojnim sodelovanjem povezujemo v samostojno in neodvisno brezžično omrežje nad Ljubljano in upamo tudi Slovenijo. Tako vzpostavljamo nov medij, ki je prosto dostopen in katerega možnosti uporabe so omejene le z domišljijo in ustvarjalnostjo. V omrežju razvijamo kar nekaj stvari, ena večjih je sistem za poenostavitev postavitve in vzdrževanja mesh omrežja, nodewatcher.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/