S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 23 Nov 2017, 15:40

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 05 Dec 2008, 21:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:05
Prispevkov: 137
Kraj: Ribnica
Pozdravljeni!

Na prenosniku, kot je že znano, nimam COM porta. Za povezavo vmesnika za digimode sem uporabil en "pretvornik USB - RS232", kateri pa noče delati. Sprašujem, ali obstaja kakšna shema za vmesnik, ki se ga priklopi direktno na USB? Tukaj mislim, da pošljem signal na TX za oddajo preko USB-a!

edit: ali če kdo ve za zanesljivi USB-RS232 adapter.

_________________
73, Miro


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2008, 10:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 97
Kraj: there
Hoj

Poglej si tole (med drugim)...
http://www.rttycontesting.com/usb.htm

_________________
73 de Joze, s53sx


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2008, 11:25 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2332
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Kaj pa vem... vreliko primernih vmesnikov je, sam pa zadnje čase uporabljam microHAMov USB II interface. Cena 90€, če kupiš še original kable za točno tvojo postajo (seznam postaj je precej dolg) pa še cca 45€... Jaz sem si ga izdelal sam, saj imajo fantje na svoji spletni strani prav lepo narisane sheme priklopov...

Zelo priporočam, še posebno, ker si lahko naložiš vse potrebne gonilnike kar z interneta in tudi zato, ker si lahko virtualno nastaviš katerikoli port, ki še ni uporabljen na mašini... tako si lahko npr. na COM 3 postaviš CAT, na COM4 pa CW, PTT...

Podobna zadeva je tudi vemsnik S54S (Aleksander Stare), ki pa uporablja samo en virtualni COM port in so včasih težave z branjem frekvence, ker moraš postaviti pine, ki so sicer namenjeni CW, na ON...

Direktno naslavljanje USB001, USB002, ... pa kolikor sem videl, ne podpirajo logger programi... in še vedno potrebuješ nek vmesnik a pretvorbo serijskih signalov v konkretne signale za upravljanje postaje (CW, PTT, FSK, CAT (CI/V), ...)

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2008, 14:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:05
Prispevkov: 137
Kraj: Ribnica
Hvala obema, se bom moral malo čez vikend bolj poglobiti na internetu za to zadevo.

_________________
73, Miro


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2008, 21:32 
Odsoten

Pridružen: 09 Feb 2007, 01:22
Prispevkov: 108
Kraj: SEŽANA
Miro!
Morda ti bo kaj pomagal članek objavljen v CQ-ZRS št.3/2006,
na strani 30, če nisem usekal mimo teme.

Dragan !
Ali boš morda prišel v sredo 10.12. v SCC, bi malo poklepetala na to temo, vmesnik, za TS 480SAT.
Za digi mode uporabljam vmesnik, via sounblaster, za TS 440,ki ga je z malimi modifikacijami naredil ex. S56AL in je bil objavljen v CQ-ZRS št. 1/2002. Zanima me, ali ga lahko uporabim, z modifikacijo, tudi za 480-tko.

_________________
73 de Slavko !


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2008, 01:44 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2332
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Seveda pridem...

Vse se da ponucat, samo včasih je treba malo čarat, hi...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2008, 15:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Apr 2003, 13:46
Prispevkov: 447
Kraj: Prevalje
Juh...

A dela FSK tudi preko USB-COM vmesnika?

Lpa.- 8)

_________________
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PODXS 070 # 173 - EPC # 0066


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2008, 15:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 97
Kraj: there
Hoj

Seveda gre, le da ne prek vsakega...cipi sami sicer zmorejo
prenose...najbols je poskusit vmesnik :-? , ali pa nabavit
nekaj kar nekomu ze dela.... :(

_________________
73 de Joze, s53sx


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2008, 16:16 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2332
Kraj: Ljubljana - JN76HB
microHAM USB II ima FSK kontakt, nisem pa še poizkusil... potrebuješ pa EXT-FSK (USB) ali nekaj takega (dobiš na strani MMTTY), da računalnik spozna FSK COM port in to tudi navedeš v MMTTY kot FSK port...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2014, 08:45 
Odsoten

Pridružen: 07 Nov 2011, 15:49
Prispevkov: 99
Kraj: Rošnja 63/a
"microHAM USB II ima FSK kontakt, nisem pa še poizkusil... potrebuješ pa EXT-FSK (USB) ali nekaj takega (dobiš na strani MMTTY), da računalnik spozna FSK COM port in to tudi navedeš v MMTTY kot FSK port..."

Uporabljam microHAM USB III in TS480 SAT, digi program MixW, vendar ne morem delat RTTY v FSK, preko USB porta.
73

S52GS


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2014, 09:49 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2264
Kraj: jn76gh
Pri uporabi USB-II z n1mm za digitalne zadeve v FSK potrebuješ EXTFSK programček. Vse to pa je napisano na strani microhama

http://www.microham.com/Downloads/U2_English_Manual.pdf

glej appendix B

lp
Boštjan s55o

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digimode preko USB?
OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2014, 10:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2014, 18:25
Prispevkov: 253
Kraj: JN75OT12LK Novo mesto
V delu imam vmesnnik (modempapigoCAT). Žal nikakor ne pride na vrsto, da bi zadevo sprogramiral do konca. Trenutno mi dela virtualni COM port, generiranje avdio signalov in osnovna komunikacija z mikro SD (recimo za papigo ali snemanje avdio). Narediti mislim do 3 UART-e, 4 avdio kanale in dostop do SD, vse preko enega USB. Seveda je vse galvansko ločeno na strani USB in na strani avdio.

Prilagam shemo.

Tiskanina je 45x80mm.

Ko bo tako daleč, da bo V0.0 r0 promerna za objavo, dobite vse nan github-u, pa se seveda priporočam za kakšno pomoč.

LP,
Mare


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group