S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 27 Maj 2017, 12:41

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 04 Okt 2013, 20:51 
Odsoten

Pridružen: 27 Jan 2006, 14:14
Prispevkov: 228
Kraj: Prihova S5
Ali kdo uporablja kakšen od digi programov za v Linux OS.
Jaz imam naložen FLDIGI.Začel z njim,prej na XP jih z Win mixom.Rabil bi kakšno pomoč glede nastavitev audio vhodov.
Če koga zanima naj pogleda pod FLDIGI v Googlu,saj se da naložiti tudi na Mikrosoftove OS.
Mimo grede: rabil kakšen strejši PC da mu naložim WIN 95 ali 98 za uporabo dobre zvočne od TRRRAREC a- ESW88MT,kajti driverjev za kasnejše OS ne najdem,fabrika pač ponuja samo nove izdelke.....
Hvala za pomoč! Na moj mail ali pa tukaj in tel:070 241941
Pozdrav! A


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 06:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
Hoj !

Tu imaš "digi harem", 30+ programov, pa izbiraj (nekateri so narejeni tudi za Linux):
http://eu.srars.org/index.php?option=co ... &Itemid=79

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 07:08 
Odsoten

Pridružen: 07 Sep 2009, 09:30
Prispevkov: 70
Kraj: Suhorje-BiRiKiNi nu Izola
Pozdravljen, tudi sam uporabljam Fldigi in Grig na Ubuntu 12.04.
Za vhode nastavit na ubuntuju ni nikakršnega problema, pod devices klikni PortAudio in nastavi obe vrednosti na default in bi moralo že delat. Predlagam ti, da obe aplikaciji zaženeš kot root, če uporabljaš CAT kabel.
Za zvočno ti prav tako predlagam ubuntu, kar sem našel na googlu pravijo, da dela, sicer s kakšno dodatno nastavitvijo.
Če rabiš windows pa imaš še vedno možnost instalirat virtualbox in v njem poganjat win98, 95 al karkoli drugega.

LP

Luka S56RLU

_________________
Free Radio Slovenia Pmr446 - CB Radio VOIP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 07:28 
Odsoten

Pridružen: 27 Jan 2006, 14:14
Prispevkov: 228
Kraj: Prihova S5
Hvala Arpi.Večina tega že videno.Meni je dovolj že samo ena aplikacija-FLDIGI ima dovolj s čimer bi se ukvarjal
da se izognem snagatorjem na CW in v contestih.HI!Rad imam normalne qso s kaj povedanega v chatu,pa še končna stopnja bo večna,brez stolpov in še pa še....Včasih je band skoraj prazen cw/ssb,dočim digi-razni še vedno pridejo skozi.
Rad bi imel posebej PC,samo za radio am.programe.Vgradim dobro zvočno in še kaj za te namene.Glavni PC pa za ostalo zabavo po web u.
Namreč,dual boot PC slej ko prej zaštrika vsaj v enem-preiskušeno v več letih.
73 A


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 07:33 
Odsoten

Pridružen: 27 Jan 2006, 14:14
Prispevkov: 228
Kraj: Prihova S5
Dobro Luka!
Vsak na svoj način.Ali gre V Ubuntuju nastaviti kar predlagaš? Hvala za nasvet. A

_________________
Vsem čim več dobrega !


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Digi modi in Linux OS.
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 17:26 
Odsoten

Pridružen: 07 Sep 2009, 09:30
Prispevkov: 70
Kraj: Suhorje-BiRiKiNi nu Izola
Dober večer :)

Ja, pri meni zadeva dela.
S kablom imam svojo IC-718 povezano na PC. Upravljam jo lahko preko fldigi ali grig aplikacije.
Ena od teh dveh celo omogoča oddaljeno delo preko interneta, sam se ne spomnem katera. Zvočna kartica pa je kar integrirana na plošči in vse dela.

Kar se pa tiče virtualboxa, je na internetu veliko napisanega in znanega.
Instaliraš virtualbox, v virtualboxu drug OS, ki ga potrebuješ.
Za windows okolje imaš tudi seamless mode, ki "združi" oba desktopa, tako da zgleda, kot da je start vrstica od winsow del ubuntuja, simpatično :)
Za virtualbox moraš svojega userja dodat v skupino vboxusers, da ti bo pravilno delal usb.
Za com port si pomagaš s tem linkom kjer je vse lepo razloženo.

Če boš inštaliral ubuntu, si namesti gnome desktop, da ne boš izgubljal živcev z Unity.

Drugače pa vsaj pri meni, razen za programirat mojega TAIT 2020 windowsow sploh ne potrebujem več. Chirp za programiranje UV5R, ki si ga lastim dela tudi native na ubuntuju.

Kar moraš pogledat je ali je tvoja postaja zagotovo podprta v knjižnici hamlib, domnevam, da jo fldigi uporablja tudi v win okolju.

Na koncu pa je odločitev samo tvoja, vsaka sprememba terja svoj čas za prilagoditev, brskanje, iskanje določenih rešitev, čakanje na odgovor ali rešitev problema, itd.
Če se ti tega ne da počet in nočeš izgubljat časa, raje ostani na win, ki jih verjetno poznaš "v nulo" ;)

lp

Luka, S56RLU

_________________
Free Radio Slovenia Pmr446 - CB Radio VOIP


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group