S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Vprašanje za Hamscope in MMTTY
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=12&t=12513
Stran 1 od 1

Avtor:  S56VGL [ 30 Mar 2012, 18:21 ]
Naslov prispevka:  Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Pozdravljeni,počasi,se tudi jaz odpravljam na digitalne komunikacije in me zanima naslednje,ali lahko uporabim ta dva programa z Kenwoodovo postajo TS 2000,brez zvočne kartice ali se tudi to uporabi.
Že vnaprej hvala

Avtor:  s55oo [ 30 Mar 2012, 21:27 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Ne.

Avtor:  S56VGL [ 31 Mar 2012, 08:40 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Še nekaj me zanima,namreč uporabljam win7 64bit,pa me zanima keri programi so kompatibilni za te win in z ts 2000,ker sem uporabil nekaj programov zastonj,pa se tepe z omenjenimi windowsi.
Lep pozdrav in hvala.

Avtor:  S51AY [ 31 Mar 2012, 08:51 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Navadno na web strani vsakeg programa piše, ali je Win7 kompatibilen. Pa še 64 bitni Win7... Tudi to je eden od vzrokov, zakaj še vedno uporabljam XP-je.

Avtor:  s55z [ 31 Mar 2012, 15:36 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Če ne potrebuješ več kot 4GB RAM-a, presedlaj na 32-bitne Win7! Potem ti bo delalo praktično vse. Sam imam na Win7 64-bit stalno probleme, res pa je, da na tisti mašini rabim RAM, kolikor ga Winsi vidijo... Na 32-bitnih Win7 pa nobenih problemov...

Avtor:  S56VGL [ 31 Mar 2012, 15:48 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Se strinjam z tabo,sem naložu par programov,ki so za win 7 pa se sploh ne prižgejo naprimer FLdigi.
Če ima kdo kakšno idejo,da ne bom sprobaval vse programe bi bil hvaležen
Lep pozdrav
Luka

Avtor:  s52aa [ 31 Mar 2012, 16:26 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Desni klik na bližnico lastnosti->združljivost->zaženi ta program v združljivostnem načinu za (izberi poljuben os za katerega je deklariran program)

Mogoče označiš še "zaženi program kot skrbnik".

Avtor:  S56VGL [ 31 Mar 2012, 16:44 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Sem probal vse načine to kar si napisal pa sem brisal dol,ker ni bilo efekta

Avtor:  s55oo [ 01 Apr 2012, 07:27 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Obvezno branje!

http://www.aa5au.com/gettingstarted/rtt ... _intro.htm

73

Avtor:  s52au [ 08 Apr 2013, 09:06 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Pozdravljeni!
Na PC z Win7 32bit sem si naložil Hamscope(ver 1.56) programček.

Težava je naslednja: Pri sprejemu v BPSK PSK31 v RX okno se ničla "0" izpisuje kot "Ř".
Morda kdo ve v čem je težava?

Hvala za pomoč.

lp in 73! Borut

Avtor:  s55z [ 08 Apr 2013, 10:01 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Živ Borut,

Uporabi katerega od HAM fontov s prečrtano ničlo... ali pa, če se da nastaviti, določi, da ničla ni prečrtana in bo uporabil navadno ničlo.

Preberi recimo tole: http://www.k8zt.com/zero.html

Avtor:  S51AY [ 08 Apr 2013, 11:11 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Dragan ti je dobro odgovoril : "Ř" = 0 -> menjaj fonte !

Avtor:  s52au [ 09 Apr 2013, 21:34 ]
Naslov prispevka:  Re: Vprašanje za Hamscope in MMTTY

Živjo!

Nastavil font "Curier" in izbral neprečtano ničlo in zadeva deluje.
Hvala za namige.

lp in 73! Borut

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/