S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Sep 2017, 17:54

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 30 Mar 2012, 18:21 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 402
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Pozdravljeni,počasi,se tudi jaz odpravljam na digitalne komunikacije in me zanima naslednje,ali lahko uporabim ta dva programa z Kenwoodovo postajo TS 2000,brez zvočne kartice ali se tudi to uporabi.
Že vnaprej hvala

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Mar 2012, 21:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 199
Kraj: Domzale
Ne.

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 08:40 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 402
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Še nekaj me zanima,namreč uporabljam win7 64bit,pa me zanima keri programi so kompatibilni za te win in z ts 2000,ker sem uporabil nekaj programov zastonj,pa se tepe z omenjenimi windowsi.
Lep pozdrav in hvala.

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 08:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Navadno na web strani vsakeg programa piše, ali je Win7 kompatibilen. Pa še 64 bitni Win7... Tudi to je eden od vzrokov, zakaj še vedno uporabljam XP-je.

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 15:36 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2330
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Če ne potrebuješ več kot 4GB RAM-a, presedlaj na 32-bitne Win7! Potem ti bo delalo praktično vse. Sam imam na Win7 64-bit stalno probleme, res pa je, da na tisti mašini rabim RAM, kolikor ga Winsi vidijo... Na 32-bitnih Win7 pa nobenih problemov...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 15:48 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 402
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Se strinjam z tabo,sem naložu par programov,ki so za win 7 pa se sploh ne prižgejo naprimer FLdigi.
Če ima kdo kakšno idejo,da ne bom sprobaval vse programe bi bil hvaležen
Lep pozdrav
Luka

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 16:26 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 431
Kraj: Prelog, JN76HC
Desni klik na bližnico lastnosti->združljivost->zaženi ta program v združljivostnem načinu za (izberi poljuben os za katerega je deklariran program)

Mogoče označiš še "zaženi program kot skrbnik".


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Mar 2012, 16:44 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 402
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Sem probal vse načine to kar si napisal pa sem brisal dol,ker ni bilo efekta

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Apr 2012, 07:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 199
Kraj: Domzale
Obvezno branje!

http://www.aa5au.com/gettingstarted/rtt ... _intro.htm

73

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2013, 09:06 
Odsoten

Pridružen: 03 Apr 2005, 17:26
Prispevkov: 21
Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni!
Na PC z Win7 32bit sem si naložil Hamscope(ver 1.56) programček.

Težava je naslednja: Pri sprejemu v BPSK PSK31 v RX okno se ničla "0" izpisuje kot "Ř".
Morda kdo ve v čem je težava?

Hvala za pomoč.

lp in 73! Borut


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2013, 10:01 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2330
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Živ Borut,

Uporabi katerega od HAM fontov s prečrtano ničlo... ali pa, če se da nastaviti, določi, da ničla ni prečrtana in bo uporabil navadno ničlo.

Preberi recimo tole: http://www.k8zt.com/zero.html

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2013, 11:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Dragan ti je dobro odgovoril : "Ř" = 0 -> menjaj fonte !

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 09 Apr 2013, 21:34 
Odsoten

Pridružen: 03 Apr 2005, 17:26
Prispevkov: 21
Kraj: Ljubljana
Živjo!

Nastavil font "Curier" in izbral neprečtano ničlo in zadeva deluje.
Hvala za namige.

lp in 73! Borut


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group