S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Okt 2017, 11:41

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 01 Sep 2017, 18:29 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 115
FT817, antenski tuner Z817, vmesnik microham III. Vsi testi delajo (CAT, PTT), audio na PC nastavljen na USB, RX dela na TX strani FT 817 pa se ne dogaja nič, oz. opažam, da gre signal preko mikrofona in ne preko kabla iz modema. Kakšna pomoč?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Sep 2017, 21:43 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 115
Sem se preklikal in konfiguracija deluje v načinu FT8. V primeru, če želim poglasit anteno se program sesuje.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Sep 2017, 23:20 
Odsoten

Pridružen: 01 Feb 2015, 17:59
Prispevkov: 41
V meniju za digital nastavi user U in mode daj na digi, da postaja ne posluša mikrofona ampak avdio signal iz PC-ja. Tako mi deluje na ft857d...

Lp, Ben


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2017, 18:35 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 115
Skozi nastavitve postajce sem se prebil in večkrat prekontroliral. Potem sem že razmišljal, da imam premalo zmogljiv računalnik. Ustavilo se je tamkjer sem označil na priloženi sliki (vztrajno sem klikal USB). Sedaj deluje :-), razen, kadar pritisnem tipko "tune" se program sesuje. To pa je komunikacijski konflikt in bi ga verjetno rešil z dvojnim CAT vmesnikom.


Priponke:
FT817 Microham III.png [123.11 KiB]
Še ni prenešeno
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2017, 19:39 
Odsoten

Pridružen: 01 Feb 2015, 17:59
Prispevkov: 41
Zdravo, pri moji ft857d dvojni cat ni pomagal. Pomagalo je, da sem bil brez komunikacijskega kabla med postajo in tunerjem. Tunal sem ročno z gumbom in FM nosilcem. Priključek za CAT pa mora biti nastavljen na cat, ne pa na lun ali tun, da dela komunikacija s postajo. Druga fora pa je, vsaj pri moji postaji, da cat priključek nastaviš na tun - za tuner in ga povežeš, odklopiš mikrofon iz postaje in mikrofonski priključek v meniju nastaviš za CAT. Moraš pa narediti tak vmesni kabel. Pa fonije takrat ne moreš delat. Ko pa daš mikrofon nazaj, ga pa spet nastaviš na mic....

Lp, Ben


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group