S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Pomoč pri izgradnji SATELITA
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=10&t=5094
Stran 1 od 1

Avtor:  Tadej [ 21 Apr 2007, 06:17 ]
Naslov prispevka:  Pomoč pri izgradnji SATELITA

Skupina študentov univerze v Ljubljani gradi satelit in rabi vašo pomoč!!!!

Avtor:  Tadej [ 21 Apr 2007, 06:48 ]
Naslov prispevka: 

Da vam malo več razložim!

Fakulteta za strojništvo univerza v Ljubljani sodeluje z Roskozmosom, tisti, ki slučajno še niste slišali za to, je to Ruska vesoljska agencija. Lansko leto poleti je skupina študentov obiskala agencijo. Seveda je ob prihodu domov padla ideja, da bi tudi mi kaj zgradil in tako smo se lotili satelita.

Projekt se je komaj začel pa smo že opazili, da bi rabili vas radioamaterje, ker imamo kar nekaj problemov. Tako, da tisti ki jih zanima kar pogumno.

Naši problemi pa se nanašajo predvsem na komunikacijo zemlja vesolje (antene, frekvence, ...), ugotovili smo tudi, da rabimo frekvenco s katero bomo nadzoroval satelit, med nami pa ni radioamaterja in še kup drugih stvari je za katere bi rabili prav vas!!!

Tako, da tistega, ki ga zanima izgradnja satelita naj pokliče na ali pa naj mi piše na .

Ni potrebno da imate kakšno predznanje (razen iz vašega področja seveda :) ), zato ker ga tako nobeden nima!!! Ja pa samoza zanimivost, nimajo vse Evropske države svoje satelite v vesolju, če nam uspe bo Slovenija ena izmed nekaterih!!!

Avtor:  S56KPN [ 21 Apr 2007, 07:17 ]
Naslov prispevka: 

Tole da se v Sloveniji 1. gradi satelit pa ne bo čisto držalo.
Če se ne motim je izdelavo 1. vodil Matjaž Vidmar, predavatelj na fakulteti za elektrotehniko v Lj.. Seveda je to že kar nekaj let nazaj.

Mogoče se ti tudi on oglasi ali pa kdo drug, ki je bil takrat prisoten pri projektu da ti malo razložijo.

Avtor:  S52RZ [ 21 Apr 2007, 08:49 ]
Naslov prispevka: 

Tadej Zdravo!

V tvoji predstavitvi manjka nekaj najbolj osnovnih informacij, namreč kakšnemu namenu bo služil satelit (telekomunikacijski-radioamaterski, vremenski, raziskovalni...), kdo ga bo lansiral v orbito in kdo bo kril stroške ?

Veliko uspehov!

Zdravko

Avtor:  S57NML [ 22 Apr 2007, 10:21 ]
Naslov prispevka: 

Pozdrav,


pozdravljam idejo, ker se s tem tudi sam ukvarjam že nekaj let. Pred dvemo letoma sem na to temo tudi diplomiral na fakulteti za elektrotehniko FERI v MB in tudi moj podiplomski študij je usmerjen v tej smeri. Kar nekaj tehnike pa je že postavljeno na moji domači lokaciji, med drugim tudi 3m parabola, ki bo lahko služila za nadzor in zbiranje
podatkov iz orbite...

S Tadejem sva govorila v živo in je obljubil, da bo popravil tekst, kaj več pa bo verjetno tudi opisal o sami predstavitvi...


73's de Andrej

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/