S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 26 Jun 2017, 21:42

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 05 Jan 2013, 16:45 
Odsoten

Pridružen: 29 Avg 2007, 13:59
Prispevkov: 34
Kraj: Jesenice, Ljubljana
Članek na hackaday.com prinaša članek o sprejemu slikic z vremenskih satelitov.

http://hackaday.com/2013/01/04/pictures-from-weather-satellites-with-a-usb-tv-tuner/

73, Leon


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Jan 2013, 15:52 
Odsoten

Pridružen: 08 Mar 2004, 14:00
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj
s50kl napisal/-a:
Članek na hackaday.com prinaša članek o sprejemu slikic z vremenskih satelitov.

http://hackaday.com/2013/01/04/pictures-from-weather-satellites-with-a-usb-tv-tuner/

73, Leon


Živjo

Imam omenjeni ključek a ga zaradi pomankanja časa še nisem sprobal.
Imam od Rtl SDR Gigabyte U7300

A bi se dalo spremljat satelite tudi s tem ključkom?
In pa seveda ostale frekvence?
In če s katerim programom za cel frekvenčni pas?
Dobrodošle so vse informacije.

L.p Aleš 73
S53AL

_________________
73, Aleš
http://www.zimazakon.si/forum


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Jan 2013, 22:33 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Jan 2009, 11:12
Prispevkov: 16
Kraj: JN~66~UE
Ja, tvoj ključek tudi testirano deluje.

Brez nameščanja kakšnih programov od ključka ali gonilnikov, ga le vstavite v računalnik in iz spleta prenesete tole:
http://sdrsharp.com/downloads/sdr-install.zip

Zažene se install.bat,
ko zadeva zmelje se prikaže tam nova mapa, v njej najprej zaženete zadig.exe,
ter nastavite tako kot kaže tukaj:
http://rtlsdr.org/softwarewindows

Ponovni zagon računalnik in vse je nared za sprejem. Požene se program SDRSharp.exe
Kakšne nastavitve niti niso potrebne, le frekvenco se vpiše, katero želimo poslušati.
Program izgleda takole:
http://shrani.si/f/r/11c/3GkQAO9Q/sdr-usb.jpg

Odlično se sprejema vse radijske postaje (še napiše se katero poslušamo), kot tudi 145Mhz radioamatersko področje.
To sem stestiral.

Drugače se pa ulovi še vse ostalo od 0Khz do nekaj Ghz
Za KV področje je edino problem, da ga ne sprejema in se potrebuje še dodatno vezje.
http://george-smart.co.uk/wiki/FunCube_Upconverter

Za vremenske satelite si boš rabil izdelat posebno anteno.

73!

_________________
Član Radiokluba SOČA Tolmin S59DAP - S59DAQ - S59Q
http://s59dap.com


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2013, 14:42 
Odsoten

Pridružen: 08 Mar 2004, 14:00
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj
Hvala za nasvete, sprobam jutri in poročam.

L.p
Aleš

_________________
73, Aleš
http://www.zimazakon.si/forum


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 09 Feb 2013, 00:50 
Odsoten

Pridružen: 08 Mar 2004, 14:00
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj
Komaj danes sprobal stvar in deluje, vendar mi zunanja miška na prenosniku zamrzne. Ne pomaga reset, ne pomaga nič...
Ima še kdo takšen problem oz. kako se ga odpravi, če sploh? :(

L.p
Aleš

_________________
73, Aleš
http://www.zimazakon.si/forum


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group